Blog

LED retrofitten vs. nieuwe armatuur: De voor- en nadelen

Wie van plan is om aan de slag te gaan met LED verlichting staat voor een belangrijke keuze. De oude armaturen hergebruiken (dit heet retrofitten), of een geheel nieuwe LED armatuur aanschaffen. Voor beide keuzes valt wat te zeggen, maar tegelijk kleven er ook nadelen aan vast. 

De belangrijkste reden om te kiezen voor het retrofitten van bestaande armaturen is het financiële aspect, maar ook gebruiksgemak en duurzaamheid spelen een rol van betekenis. Wie toch voor een nieuwe LED armatuur kiest, doet dit voornamelijk vanwege problemen met compatibiliteit en het verlengen van de levensduur. 

Kiezen voor retrofitten is zowel een betaalbare als efficiënte keuze voor ondernemers. Met de Deetronix retrofit LED modules kunt u snel veel energie besparen, zonder dat er op grote schaal kostbare nieuwe armaturen gekocht hoeven te worden. 

Benieuwd wat het team van D-Lighted voor uw situatie kan betekenen? Meer weten over de compatibiliteit en geschiktheid van uw bestaande lichtarmaturen? Een adviseur van D-Lighted staat u graag te woord. Vraag ons vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een persoonlijk antwoord: 

Retrofitten of nieuwe LED armaturen? 

Het is wellicht één van de meest gestelde vragen wanneer de optie voor het hergebruiken van bestaande armaturen wordt opgeworpen: is het beter om te retrofitten met LED modules, of is het voordeliger om over te stappen op volledig nieuwe LED armaturen. 

Zoals met zoveel zaken in het leven, is de beste keuze niet eenduidig. Het ligt vooral aan uw specifieke situatie, behoeften en wensen. Daarbij is het verstandig om de voor- en nadelen van beide keuzes tegen elkaar af te wegen. 

In vrijwel alle situaties is de investering in het retrofitten van bestaande armaturen goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe armaturen voor LED verlichting. Daarbij gebruikt u de armaturen momenteel al in uw onderneming, het is dus een zekerheid dat u er al mee bekend bent. 

Bij D-Lighted kunnen wij u helpen bij het professioneel vervangen van de lichtbron. De oude, verspillende TL-verlichting kunnen wij voor u verwijderen. Hiervoor plaatsen wij zeer energiezuinige, hoogwaardige Deetronix retro LED modules terug. De kwaliteit van de verlichting blijft hetzelfde of wordt merkbaar beter, afhankelijk van uw bestaande configuratie. 

Wanneer is retrofitten niet geschikt? 

Om de keuze wat makkelijker te maken is het allereerst goed om te kijken wanneer retrofitten van bestaande armaturen niet mogelijk (of zeer lastig) zal zijn. In de volgende situaties kunt u beter overwegen om direct te investeren in nieuwe, moderne LED armaturen: 

  • Verouderd: Het kan voorkomen dat de lichtarmaturen die u momenteel gebruikt niet geschikt zijn voor retrofitten, omdat ze merkbare schade hebben. Ook kan het zijn dat ze simpelweg oud zijn en toe zijn aan vernieuwing. 
  • Incompatibel: Sommige armaturen zijn niet gemaakt om te werken met LED lampen. Hoewel dit niet vaak voor komt, kunnen essentiële onderdelen simpelweg niet geschikt zijn voor LED techniek. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een oude armatuur gebruik maakt van een HF-voorschakelapparaat (hoogfrequente voorschakelapparaten zijn niet altijd direct geschikt voor retrofit modules). Ook de fitting van de lichtbron zelf, bijvoorbeeld de TL buis, moet geschikt zijn voor de nieuwe LED TL lampen. In sommige gevallen kunnen wij helpen met het upgraden van de bestaande armaturen. 
  • Functies: Het is niet altijd mogelijk om gebruik te maken van slimme verlichtingsfuncties op oude armaturen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van LED dimmers of een bewegingssensor. Gaat u voor slimme verlichting, dan is het verstandig om te controleren of die door u gekozen functies geschikt zijn voor het proces van retrofitten. 

Voordelen van LED retrofit modules 

Zijn voorgaande mogelijke obstakels niet van toepassing op uw onderneming? Dan hebben wij goed nieuws: u kunt direct aan de slag gaan met retrofit LED modules! 

Het hergebruiken van uw huidige armaturen heeft enkele nadrukkelijke voordelen. Voor onze klanten zijn de volgende voordelen doorslaggevend bij het kiezen voor onze Deetronix retro LED modules: 

  • Betaalbaar: Ten opzichte van het investeren in nieuwe LED armaturen is het retrofitten een hoogwaardig en betaalbaar alternatief. Het bespaart op zowel de aanschaf van LED armaturen en op installatiekosten. 
  • Energiezuinig: Ten opzichte van oude TL buis verlichting kan LED verlichting tot wel 80% minder energie verbruiken, in sommige gevallen zal het zelfs nog efficiënter zijn. Dit vertaalt zich direct in besparing op de vaste lasten. Uw energierekening zal lager uitvallen. 
  • Lichtkwaliteit: Oude TL-buizen hebben vaak last van flikkeringen of gezoem. Soms is de lichtsterkte niet meer toereikend. Met onze moderne Deetronix LED modules verdwijnen deze problemen als sneeuw voor de zon. 
  • Levensduur: Het aantal branduren van een oude TL buis ligt rond de 10.000 uur. Daarentegen kan Deetronix LED tot wel 70.000 branduren meegaan. 
  • Onderhoud: LED verlichting is zeer onderhoudsarm. Na plaatsing hoeft er niets meer te gebeuren. Bovendien hoeven lichtbronnen minder vaak te worden vervangen door de langere levensduur. 
  • Garantie: Met de plaatsing van Deetronix LED modules heeft u recht op een jarenlange garantie voor de nieuwe lichtbronnen. 

Snelle installatie, directe besparing 

Wie bewust kiest voor het retrofitten van bestaande armaturen, gaat voor betaalbaarheid en gebruiksgemak. Installatie van retrofit modules is relatief eenvoudig, zolang de armatuur geschikt is voor de fitting van de nieuwe LED verlichting. 

Het installatieteam van D-Lighted kan u helpen om snel en professioneel de LED retrofit modules voor u te plaatsen. Dit kan in de meeste gevallen gewoon terwijl uw werknemers doorwerken op de werkvloer. Hierdoor zal de impact van de installatie minimaal zijn. 

Direct na de ingebruikname van de zuinige LED lichtbronnen zal u de besparing op de energierekening al opmerken. De totale terugverdientijd van het retrofitten van de verlichting is daarom opvallend laag, zeker in vergelijking met het volledig vervangen van de armaturen door nieuwe verlichting. 

Maak kennis met Deetronix van D-Lighted 

We hopen dat de informatie in dit overzicht u verder heeft geholpen met het kiezen tussen het retrofitten van uw verlichting of het kiezen voor nieuwe LED armaturen. Voor ondernemers die op zoek zijn naar de meest voordelige, maar ook duurzame oplossing zijn retrofit LED modules vrijwel altijd de beste keuze. 

Uiteindelijk zal het echter vooral afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie en voorkeuren welke LED configuratie het meest geschikt is voor uw bedrijf. 

Het team van D-Lighted staat op alle werkdagen voor u klaar om u kennis te laten maken met de voordelen van retrofitten. Met ons eigen merk, Deetronix, garanderen wij een hoogwaardige en zeer zuinige LED lamp voor uw bestaande armaturen. De extra lange levensduur, hoge lichtkwaliteit en lage verbruikskosten maken het een perfecte keuze voor uw onderneming. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op en vertel ons alles over uw wensen. Een medewerker zal u dan zo snel mogelijk persoonlijk een bericht terugsturen: