Blog

Is retrofitten met LED verlichting de moeite waard? 

Overstappen op zuinige LED verlichting is in veel gevallen een slim idee, omdat het ten opzichte van oude lampen vaak een grote besparing oplevert. Een slimme methode om bijvoorbeeld uw bestaande TL-buizen te vervangen door nieuwe LED TL verlichting, is deze te ‘retrofitten’. 

LED retrofit modules zijn lichtbronnen die in de reeds bestaande armaturen worden geïnstalleerd. Het retrofitten van armaturen met LED verlichting kan de moeite waard zijn wanneer u wilt besparen op de verbruikskosten voor verlichting. Let er altijd op dat de oude armatuur compatibel is met de nieuwe LED lichtbron. 

Naast de financiële besparing kan ook de kwaliteit van het licht sterk verbeteren door over te stappen op LED techniek. De productiekwaliteit van de LED modules maakt hierin een groot verschil. Bij D-Lighted maken wij gebruik van professionele, hoogwaardige Deetronix retro LED modules, waarbij u zeker kunt zijn van een hoge kwaliteit. 

Voor ondernemers met een grote hoeveelheid oude verlichting is het proces van retrofitten een aantrekkelijke keuze. Het lichtteam van D-Lighted helpt u hier graag bij. Heeft u interesse in het ontvangen van een persoonlijk advies voor het retrofitten van uw bestaande verlichting? Neem dan vrijblijvend contact op en vertel ons uw wensen: 

LED retrofit modules: De perfecte oplossing 

Veel bedrijven en organisaties werken nog altijd met oude, inefficiënte TL-buizen. Dat was jarenlang prima, maar inmiddels echt niet meer van deze tijd. Toch zal het voor veel ondernemers en managers niet altijd in het budget passen om deze verspillende verlichting volledig te vervangen door nieuwe systemen. 

Een financieel aantrekkelijke oplossing is het kiezen voor retro LED modules, bijvoorbeeld met de professionele Deetronix LEDs die we bij D-Lighted gebruiken. Hiermee kiest u absoluut niet voor een ‘lagere kwaliteit’. De lichtbronnen zijn van dezelfde kwaliteit als bij volledig nieuwe LED verlichting. 

Het grote verschil is het behoud van de oude armaturen. Dit is simpelweg de behuizing voor de huidige lichtbron. Bij het retrofitten wordt deze oude lamp verwijderd en vervangen door een volledig nieuw LED-exemplaar. Hiermee kunt u enorme besparingen behalen in het energiegebruik van de individuele lamp. 

Wanneer is retrofitten de moeite waard? 

Retrofit LED modules zijn de moeite waard wanneer u op de meest betaalbare wijze wil investeren in LED verlichting, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Door bestaande armaturen opnieuw te gebruiken wordt een grootschalige investering in nieuwe LED verlichting een stuk goedkoper. Ook de lichtkwaliteit en de levensduur van de lampen zal er sterk op vooruit gaan. 

Het retrofitten van verlichting is daarom vooral aantrekkelijk voor ondernemers en managers die hun energiekosten en onderhoudskosten voor verlichting willen drukken. Met een relatief klein investeringsbudget kunt u direct voordeel halen uit de installatie van nieuwe, zuinige LED modules. 

Hoe groter de energievraag is voor verlichting, hoe meer winst er te behalen valt op gebied van energiekosten. Ruim 80% energiebesparing is niet ongewoon wanneer er wordt overgegaan van klassieke TL-buizen naar moderne retro LED TL lampen. 

Met een korte terugverdientijd van één of enkele jaren (afhankelijk van uw configuratie) is het voor alle grootverbruikers interessant om retrofitten te overwegen. Hierdoor u niet alleen snel grote besparingswinsten boeken, maar ook genieten van een betere lichtkwaliteit. Mits uw oude armaturen geschikt zijn voor retrofit LED modules. 

Retrofitten: Niet voor elke situatie 

Het moet benadrukt worden dat Deetronix retrofit LED modules niet voor elke situatie geschikt zullen zijn. Allereerst zijn het LED modules die bedoeld zijn voor oude armaturen. Beschikt u al over moderne LED armaturen, dan is retrofitten niet geschikt voor uw situatie. 

Hiernaast kan het voorkomen dat de nieuwe LED lichtbronnen in zijn geheel niet verenigbaar met de oude armaturen. Een onjuiste voorschakelaar of het verkeerde type fitting kunnen het lastig maken om gebruik te maken van LED retrofit modules. Ook grote beschadigingen of verouderingen aan bestaande armaturen kunnen het retrofitten verhinderen. 

Hiernaast kan het voorkomen dat het toevoegen van LED dimmers of bewegingssensoren (ter besparing van energie) niet altijd geschikt zijn voor de oude armaturen. Heeft u de specifieke wens om gebruik te maken van slimme besparende verlichting, dan is het mogelijk niet de moeite waard om de veranderingen op deze manier door te voeren. 

Verschillende problemen met incompatibiliteit zijn relatief snel te verhelpen door onderdelen te vervangen of handmatig aan te passen. Wel kan dit mogelijk invloed hebben op de installatiekosten. Maar het is goed om te weten dat incompatibiliteit niet altijd een probleem hoeft te zijn. 

Professionele, snelle installatie 

Het fijne aan retrofitten is het gemak van het installatieproces. Er hoeven geen nieuwe armaturen te worden geïnstalleerd, wat goedkoper is en praktisch een stuk makkelijker zal zijn. Daarbij zal het installatieproces snel en pijnloos zijn. 

Terwijl de werknemers op uw werkvloer doorwerken, kan ons installatieteam u helpen om de bestaande verlichting één voor één te vervangen door zuinige Deetronix LED modules. Onze monteurs sporen snel eventuele problemen met compatibiliteit voor u op. 

Doordat het proces snel en gemakkelijk is, kunt u als ondernemer volledig de focus leggen op uw eigen werk. Dat scheelt al snel een hoop tijd en moeite. Bovendien kunnen onze LED modules tot wel 70.000 branduren mee, waardoor onderhoud en vervangen van LED lampen ook in de komende jaren geen kopzorgen meer hoeft op te leveren. 

Deetronix retro LED modules van D-Lighted 

Retrofitten van uw bestaande verlichting is in veel gevallen absoluut de moeite waard. Het is niet alleen een duurzame oplossing voor uw lichtmodules, maar vooral ook een financieel aantrekkelijke keuze. Het retrofit proces helpt u besparen op nieuwe lampen en verlaagt uw energiekosten. Maar u bespaart ook flink op extra installatie- en onderhoudskosten. 

Voor ondernemers die nog op grote schaal gebruik maken van klassieke TL-verlichting zijn Deetronix retro LED modules een logische keuze. Niet alleen spaart u veel geld uit, maar ook de lichtkwaliteit zal in veel gevallen een stuk verbeteren. Nooit meer zal u last hebben van vervelende flikkeringen of gezoem in uw TL-buizen! 

Natuurlijk zijn er ook situaties waarbij retrofit minder geschikt is, maar dit zijn veelal uitzonderingen. Het grootste deel van de ondernemers die nog gebruikt maakt van klassieke TL-buizen zal veel voordeel halen uit retrofit modules. 

Klinkt retrofitten als een interessante oplossing voor het verduurzamen van uw verlichting? Wil u snel en pijnloos gebruik maken van zuinige LED techniek? Vraag het ervaren lichtteam van D-Lighted  dan vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden: