Blog

Beste zakelijke LED TL-vervanger: Retrofitten als oplossing

Ondernemers die willen overstappen van traditionele TL-buizen naar LED TL-verlichting doen dit het liefste zo goedkoop mogelijk. Uiteraard mag hierbij niet worden ingeleverd op de kwaliteit van de zakelijke werkverlichting. D-Lighted heeft de ideale oplossing voor dit marktsegment ontwikkeld. 

Deetronix LED retrofit modules zijn de beste LED TL-vervanger voor zowel de zakelijke eindgebruiker als de installateur. Middels retrofitten hoeft de volledige armatuur niet langer te worden vervangen, maar kan de bestaande spanningsrails opnieuw worden gebruikt. Het resultaat is gemakkelijke installatie tegen lagere kosten. 

Waar volledige LED installaties een grote investering van de zakelijke eindgebruiker vergen, kan een retrofit module als LED TL-vervanger de spanningsrail van de originele verlichting hergebruiken. Dit is niet alleen duurzaam, maar geeft monteurs de kans om meer klussen aan te nemen. 

Gezien de recente uitfasering van TL-buizen in Nederland, zijn LED TL-vervangers als de Deetronix retrofit module een bijzonder mooie kans. Vraag het team van D-Lighted (geheel vrijblijvend) naar de details van onze Deetronix productlijn en bijbehorende support: 

Neem contact met ons op

Uitfasering van zakelijke TL-verlichting 

Vanaf 2023 zijn alle T5 en T8 TL-buizen door regelgeving van de overheid uitgefaseerd, als gevolg van nieuwe Europese wetgeving. In de praktijk komt het er op neer dat de traditionele TL-verlichting niet langer mag worden geproduceerd. 

De belangrijkste motivatie voor de uitfasering is de aanwezigheid van de giftige stof kwik in TL-buizen. Bovendien verbruikt deze vorm van verlichting relatief veel energie, wat niet langer past in de eisen die de overheid stelt aan goede werkverlichting. 

Met de komst van LED techniek is het mogelijk geworden om werkruimtes op een duurzame manier te verlichten. LED TL-verlichting kan in veel gevallen een directe vervangende optie zijn voor de  traditionele TL-buis. Hierbij is geen noodzaak om grote aanpassingen te maken aan de bestaande infrastructuur van de werkverlichting. 

Middels een efficiënt installatieproces als retrofitten is overstappen op LED TL-lampen zelfs mogelijk met behoud van de bestaande spanningsrails. Dit maakt het een financieel interessante oplossing voor ondernemers die de overstap naar LED moeten maken als gevolg van de recente uitfasering. 

Retrofitten als betaalbare oplossing  

Dankzij retrofitten wordt het van overheidswege ‘verplichte’ overstappen op LED TL-vervangers een stukje makkelijker voor de gemiddelde ondernemer. Het is namelijk een snelle, betaalbare oplossing die vrijwel hetzelfde eindresultaat oplevert: hoge kwaliteit LED verlichting. 

Professionals in de elektrotechniek sector zijn ongetwijfeld bekend met het concept retrofitten. Het is zo mogelijk de eenvoudigste manier om over te stappen op LED TL-verlichting, omdat de bestaande spanningsrails gewoon nog een keer gebruikt kan worden. 

Dit bespaart niet alleen kostbare tijd bij het installatieproces, maar zal ook het overstappen op LED TL-verlichting een stuk makkelijker maken. Er hoeven immers minder handelingen te worden verricht en minder onderdelen te worden aangepast, wanneer er wordt gekozen voor retrofit modules. 

Omdat er veel verschillende soorten TL-buizen bestaan, kan het in de praktijk nog wel eens voorkomen dat de compatibiliteit een probleem oplevert bij de installatie. Hier hebben we bij de Deetronix LED retrofit modules rekening mee gehouden. Laten we eens kijken welke mogelijkheden onze retrofit LED TL-module kan bieden bij de installatie. 

Waarom Deetronix LED retrofit modules? 

Ten opzichte van soortgelijke LED TL-vervangers bieden Deetronix LED retrofit modules enkele praktische voordelen voor de installateur en (zakelijke) eindgebruiker: 

  • Compatibiliteit: Ideale LED TL-vervanger voor ieder bekend merk (Regiolux, VEKO, Philips, Osram, Sylvania, Zumtobel, Rigi) en type (TL-lichtlijn, TL-armatuur, TL-spanningsrail, TL-inbouw rail armatuur). Geschikt voor zowel TL-8 als TL-5 armaturen. 
  • Flexibiliteit: Pas lichtmodules volledig aan naar wens, kies vermogen middels DIP-switch (45W-75W), gebruik de stelbare eindkappen om de module aan te sluiten op de bestaande spanningsrails. Er zijn verschillende lichtbundels leverbaar (60/90/120 graden, of dubbel A-symmetrisch), optioneel ook leverbaar in nooduitvoering, of inclusief honingraad om de UGR (verblindingsgraad) te verlagen. Ook nieuwe connectoren zijn direct leverbaar uit onze voorraad en slimme lichttechniek (zoals lichtsensoren of tijdschakelaars) zijn gemakkelijk te schakelen met de module. 
  • Snelle installatie: Deetronix retrofit lichtmodules zijn volledig Plug & Play, hierdoor is de module binnen 5 minuten te installeren in de bestaande spanningsrails. 
  • Normconform: Anders dan het ombouwen van bestaande TL-buizen (VSA-omleiden) zullen Deetronix retrofit modules hun CE-keurmerk behouden. Hierdoor blijft het gehele lichtsysteem normconform ten behoeve van de NEN 3140 norm. 
  • Kwaliteit: Deetronix modules maken uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit onderdelen. Hierdoor zijn alle betrokken partijen zeker van een goed product. 
  • Garantie: Wij kunnen 7 jaar garantie bieden op onze Deetronix LED retrofit modules. 
  • Ondersteuning: Uniek is de mogelijkheid voor installateurs om tijdens kantooruren direct in contact te komen met een adviseur van D-Lighted. Wij hebben uitgebreide kennis over onze Deetronix-productlijn en kunnen in real-time helpen bij eventuele problemen bij installatie. Hieronder valt ook de mogelijkheid om direct vervangende onderdelen te leveren uit onze specialistische voorraad, welke we vaak dezelfde dag nog kunnen leveren. 

Een unieke kans in de zakelijke markt 

Voor installateurs in de elektrotechniek sector is het juist nu het perfecte moment om in te springen op de trend. Door het uitfaseren van traditionele TL-verlichting zal de vraag naar betaalbare LED TL-vervangers alleen maar toenemen. 

De zakelijke markt staat te springen om een betrouwbaar alternatief die het mogelijk maakt om bestaande TL-buizen te vervangen voor een zuinigere optie. Volledig ombouwen van het bestaande lichtsysteem is minder aantrekkelijk door de hoge investeringskosten die hier bij komen kijken. 

Juist hierom is retrofitten zo’n unieke kans. Wie als installateur met een goedkoper alternatief kan komen voor een volledig nieuw systeem voor LED werkverlichting, zal een streepje voor hebben op de concurrentie. D-Lighted staat bovendien altijd klaar om real-time advies te leveren wanneer dit nodig is, om praktijkproblemen direct op te lossen. 

Maak kennis met de Deetronix productlijn 

Deetronix LED retrofit modules zijn de ideale LED TL-vervanger voor de zakelijke markt. Maar onze Deetronix productlijn bevat nog enkele andere producten die de duurzame verlichtingswensen van bedrijven in vervulling kunnen laten gaan. 

Zo hebben we naast retrofit modules ook LED lineaire opbouw modules, LED Tri-proof mini-modules, maar ook volledige premium LED lichtlijnen in onze Deetronix productlijn. Deze zijn allen vanuit onze specialistische voorraad direct uit te leveren. 

Wij nodigen geïnteresseerde installateurs graag uit voor een ontmoetingsgesprek. Dit kan telefonisch, of bijvoorbeeld bij ons op kantoor te Zwaag (Noord-Holland). Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden, dan zal één van onze medewerkers zo spoedig mogelijk persoonlijk contact opnemen:  

Neem contact met ons op