Blog

Upgrade je Kantoor met LED-panelen voor het Systeemplafond

plafond weergave noxion led paneel ecowhite v2

In de moderne zakelijke wereld streven bedrijven ernaar om kostenefficiënt te zijn zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de werkplek. Een belangrijk aspect van de werkplek dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de verlichting. Traditionele TL-verlichting in systeemplafonds kan niet alleen duur zijn om te onderhouden, maar ook een negatieve invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van werknemers. Gelukkig bieden LED-panelen een aantrekkelijke oplossing die zowel energiebesparend als bevorderlijk is voor een prettige werkomgeving.

Een Vervanging met Voordelen

Het vervangen van ouderwetse TL-verlichting door LED-panelen in het systeemplafond van je kantoor biedt tal van voordelen. Ten eerste zorgt LED-technologie voor een aanzienlijke energiebesparing. LED-lampen verbruiken tot wel 50% minder energie dan traditionele TL-buizen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op de energierekening van het bedrijf.

Bovendien hebben LED-panelen een veel langere levensduur dan TL-verlichting. Terwijl TL-buizen regelmatig vervangen moeten worden, gaan LED-panelen tot wel 50.000 branduren mee, waardoor je onderhoudskosten aanzienlijk verminderen. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op de aanschaf van nieuwe lampen, maar ook op de arbeidskosten die gepaard gaan met het vervangen van de lampen in het plafond.

Kwaliteit van Licht en Werkcomfort

Naast de financiële voordelen bieden LED-panelen ook een superieure kwaliteit van licht in vergelijking met TL-verlichting. LED’s hebben een hogere kleurweergave-index (CRI), wat betekent dat ze de kleuren natuurlijker en levendiger laten zien. Dit verbetert niet alleen de esthetiek van de ruimte, maar kan ook de productiviteit en het welzijn van werknemers bevorderen. Met helderder en aangenamer licht kunnen werknemers zich beter concentreren en vermoeidheid en oogbelasting verminderen.

Bovendien bieden LED-panelen ook de mogelijkheid om de lichttemperatuur aan te passen. Met warme en koele lichtinstellingen kun je de sfeer in de kantoorruimte aanpassen aan de behoeften en activiteiten van de werknemers. Warm licht kan een rustgevende sfeer creëren in vergaderruimtes of ontspanningsruimtes, terwijl koeler licht de alertheid kan verhogen in werkruimtes waar concentratie cruciaal is.

Besparingen in de Praktijk

Laten we de potentiële besparingen eens nader bekijken.

Stel dat een kantoor met traditionele TL-verlichting in een systeemplafond 20 tl armaturen van 90 watt gebruikt, die gemiddeld 8 uur per dag branden gedurende 250 werkdagen per jaar. Door deze TL-verlichting te vervangen door LED-panelen van vergelijkbare helderheid (bijvoorbeeld 36 watt), kunnen de volgende besparingen worden gerealiseerd:

Energiebesparing: 20 tl armaturen x (90 watt – 36 watt) = 1.120 watt bespaard per uur

1.120 watt x 8 uur = 8960 watt per dag

8960 watt x 250 werkdagen = 2240000 watt (of 2240 kWh) per jaar

Kostenbesparing:

Als we ervan uitgaan dat de energiekosten 0,30 euro per kWh bedragen, zou de besparing in energiekosten 2240 kWh x 0,30 euro = 672 euro per jaar zijn.

Onderhoudskostenbesparing

Doordat LED-panelen een levensduur hebben van 50.000 branduren in vergelijking met de 20.000 branduren van TL-verlichting, kunnen de onderhoudskosten aanzienlijk worden verminderd. Dit betekent minder vervangingslampen kopen en minder arbeidskosten voor het vervangen van de lampen.