Blog

Eclairage de ligne LED pour les entreprises : tout ce qu'il faut savoir

Om een optimale werkomgeving te realiseren kan professionele verlichting niet ontbreken. LED lijnverlichting is voor ondernemers één van de meest gekozen vormen van werkverlichting, juist vanwege het flexibele en energie-efficiënte karakter. 

Of het nu gaat om een bedrijfshal, magazijn, kantoor, showroom, of winkel: LED lijnverlichting kan in vrijwel elke zakelijke omgeving worden toegepast. De moderne verlichting zorgt voor een rustig lichtbeeld op de werkvloer en is relatief eenvoudig te installeren. 

In de Deetronix productlijn van D-Lighted is LED lijnverlichting een veel gemaakte keuze. Dankzij het modulaire karakter van Deetronix LED lijnverlichting kan het vermogen gemakkelijk worden aangepast naar behoefte. Ook een dimfunctie en slimme lichtregeltechnieken (slimme sensoren) behoren tot de mogelijkheden. 

Interesse in zakelijke LED lijnverlichting van Deetronix? Lees er meer over in onze brochure ‘Duurzaam Verlichten’ door deze hieronder gratis te downloaden: 

Contactez nous

Wat is (LED) lijnverlichting precies? 

LED lijnverlichting is een veelgebruikt energiezuinig verlichtingssysteem geschikt voor vele soorten bedrijfsruimten. De verlichting bestaat over het algemeen uit een aluminium spanningsrails waar diverse soorten armaturen op kunnen worden gemonteerd. In de rails wordt de benodigde bekabeling netjes weggewerkt, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. 

Voor zakelijk gebruik is LED lijnverlichting een praktische, energiezuinige en flexibele vorm van verlichting voor een breed palet aan toepassingen. Met een focus op gemakkelijke installatie en hoge lichtkwaliteit maakt de populaire vorm van verlichting de werkomgeving zowel veilig als productief. 

In de Deetronix productlijn wordt LED lijnverlichting geleverd als volledig 8-aderig lichtsysteem inclusief bekabeling en een spanningsrails, waarbij de bestaande lichtinstallatie van de klant in zijn geheel wordt vervangen. 

Het praktische aan Deetronix lijnverlichting is het feit dat deze volledig modulair is, waardoor deze gemakkelijk naar wens te verstellen en aan te passen zijn. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom onze klanten bewust kiezen voor LED lijnverlichting. 

Waarom kiezen voor LED lijnverlichting? 

Vanuit de praktijk zien we bij D-Lighted dat onze Deetronix LED lijnverlichting om verschillende redenen wordt verkozen als oplossing voor zakelijke verlichting. Onze eindgebruikers zijn over het algemeen erg te spreken over de volgende voordelen van dit type werkverlichting: 

 • Hoge lichtefficiëntie: Met gemiddeld 200 lumen per watt heeft Deetronix LED lijnverlichting een buitegewoon hoge efficiëntie ten opzichte van soortgelijke verlichting. Hierdoor wordt bespaard op de energierekening (wat indirect ook beter is voor het milieu). 
 • Flexibele toepassing: Onze modulaire LED lijnverlichting geeft klanten de mogelijkheid om gemakkelijk te optimaliseren voor de specifieke omgeving. Denk onder meer aan aanpassen van het vermogen middels een DIP-switch, een dimbare DALI 2-uitvoering, of de toevoeging van slimme sensoren (welke de efficiëntie nog eens 70% kunnen verhogen).  
 • Optimale kleurweergave: Realistische kleurweergave en een rustig lichtbeeld maken van de werkplek een productieve en prettige plek om actief bezig te zijn. De SDCM-waarde voor afwijking van de kleurkwaliteit/temperatuur ligt tussen de 2 en 3 (zeer gunstig). 
 • Facilité d'installation: Meerdere montagevormen behoren tot de mogelijkheden, montage is mogelijk via een gemakkelijk kliksysteem. Plaats lijnverlichting pendelend aan het plafond, direct aan een systeemplafond, of tegen een verdiepingsvloer.  
 • Lange levensduur: Volgens onafhankelijke tests is Deetronix LED lijnverlichting ten minste voor meer dan 54.000 branduren te gebruiken. Hiervoor is een TM21 test protocol gebruikt (L90B10 en L80B50). 
 • Laag uitvalpercentage: Met een uitvalpercentage van slechts 10% na 54.000 branduren is de daadwerkelijke levensduur van Deetronix lijnverlichting in de praktijk vaak vele malen langer. De totale levensduur is nog verder op te rekken door de gemakkelijk te vervangen LED driver.   
 • Certificering: Deetronix LED lijnverlichting voldoet aan bestaande wet- en regelgeving (waaronder de NEN3140-norm) en beschikt over keurmerken als CE, RoHS, TUV, CB, C-TICK, EMC, LVD en ENEC. 

Toepassingen van LED lijnverlichting 

Het prettige aan LED lijnverlichting is het feit dat deze verlichtingsvorm op enorm veel verschillende manieren kan worden toegepast. Dankzij het flexibele karakter van dit zeer volledige lichtsysteem is het zeer gemakkelijk naar behoefte aan te passen. 

Maar wanneer is het nu vooral interessant voor ondernemers of magagers om specifiek te investeren in LED lijnverlichting? In een zakelijke context kan er onder meer worden gedacht aan toepassingen in één van de volgende voorbeeldsituaties: 

 • In een kantoor kan lijnverlichting als algemene verlichtingsvorm worden gebruikt in combinatie met een standaard systeemplafond. Ook is deze verlichting goed pendelend toe te passen boven een individuele werkplek. Dit kan helpen helpen ter bevordering van de concentratie en het optimaliseren van werkprestaties. 
 • In een winkel of showroom kan lijnverlichting een uitnodigende sfeer creëren door de natuurlijke kleurweergave. Dit maakt producten die worden uitgelicht een stuk aantrekkelijker voor bezoekers, wat een positief effect kan hebben op de verkoopcijfers. 
 • In een magazijn of werkplaats kan lijnverlichting zorgen voor een productieve en veilige werkomgeving, waarin werkobjecten gelijkmatig zijn verlicht. Op werklocaties kan dit type verlichting bovendien bijdragen aan de productiviteit en nauwkeurigheid van de werkzaamheden, maar ook vervelende schaduwvorming tijdens het werken tegengaan. 
 • In een klaslokaal, aula, of gymzaal kan lijnverlichting zorgen voor een optimale leeromgeving. De dimfunctie en lichtkleur kan bovendien zorgen voor de juiste sfeer om prettig te kunnen leren zonder vermoeidheidsklachten. Uitleg is voorzien van helder licht met optimale zichtbaarheid, zelfs achterin grote ruimtes. 

Deetronix LED lijnverlichting van D-Lighted 

Het is duidelijk dat de zakelijke toepassingsmogelijkheden van LED lijnverlichting vrijwel oneindig groot zijn. De flexibiliteit en multi-inzetbaarheid van Deetronix lijnverlichting gaat echter nog een stuk verder dan de toepassingen die hierboven zijn benoemd. 

Het brede palet aan situaties waarin Deetronix LED lijnverlichting kan worden ingezet geeft duidelijk aan waar de kracht van deze oplossing te vinden is. Ondernemers kloppen bewust bij ons aan om LED lijnverlichting te installeren vanwege de hoge efficiëntie, zowel in gebruik als installatie. 

Een lichtoplossing als deze is zeer flexibel, waardoor het voor vrijwel elke sector of publieke ruimte een geschikte vorm van LED verlichting kan zijn. Het is dan ook niet voor niets dat de lichtexpets van D-Lighted veel praktijkervaring hebben opgebouwd in de productcategorie LED lijnverlichting. 

Op zoek naar een breed inzetbare en flexibele LED oplossing als lijnverlichting? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie over de Deetronix productlijn.

Contactez nous